CHAMERIAN FOLKEMORD VED HELLAS

CHAMERIAN FOLKEMORD VED HELLAS

vendredi 2 mai 2008

CHAM FOLKEMORDET


I løpet av Konferansen av Ambassadører i London i 1913 ble det sydlige som er del av den regionen skjære av fra motherland og annekterte til den Greske staten tross faktum som folk av den sydlige Epirus var Albanere av Ortodoks og Muslim tro. Mens de ortodokse Albanerne var mål av hellenization, muslim som Albanere var hvert exterminated eller utviste fra deres familieland ved den Greske myndigheten.
Chams som levde i Sydlig Epirus (Chameria eller Thesprotia da det heter ved Grekerene) var de offrene av den første etniske å rensing i Europa på slutten av Andree Verdenen Krigen. Cham tragedie er en av de meste vonde tragediene av det Europeiske kontinentet. Statistisk årbok av den Greske myndigheten i 1936 viste seg at 26,000 Chams levde i Chameria region i Hellas den gangen.
Som et resultat av ble den 1944-1945 etniske å rensing og folkemordet, 30,000 Albanske Muslims voldsomt utvist fra Chameria region, og søkte tilflukt i Republikken av Albania, hvor lever de enda. I dag er det 150,000 medlemer av denne befolkningen i Albania, en figur som har vokst på grunn av den høye fødselen raten av befolkningen. På den annen side er nåværende antall Cham Albanere som lever i Hellas estimert på omkring 100,000. Ennå er disse folkene berøvet av hver sort av minoriteten like som andre minoriteter leve i Hellas. Til å sitere men et eksempel, kan tale de Albaner bare i deres hjem.
Befolkningen av Chameria har alltid vært etnisk Albansk : - Mye reisende og utenlandske historikere skrev at Chameria var blitt befolket av Albanere. Selv den Greske historikeren Herodotus understrekte dette faktum i hans bok Historias og kalte Albanere av Chameria barbarer, en term som ha blitt brukt av de eldgammele Grekerene til å skjelne ikke-Greker folk. - Manntall som ha blitt holdt av den Tyrkiske Administrasjonen i 1910 etablerte at det var 83,000 ortodoks og muslim Albanere i regionen. Det demografiske kartet av den Britiske militærmisjonen som blir sendt til den Britiske myndigheten i London angir at på aftenen av andree Verdenen Krigen, var 75% Chamerias befolkningens Albansk. - Pro-Greker historiker Spiro Muselimi, i hans bok «Historisk Sikt Gjennom Thesprotia», redigerte i Joannina på 1974, skrev det «biskopen av Thesprotia oversatte i året 1870 noen deler av Bibel inn i Albaner, da folket av ortodoks tro av regionen har ikke forstått noe ord i Greker».
De Greske myndighetene, som stikker til begrepet av absolutt nektelse av eksistensen av etniske grupper på Gresk territorium, har fulgt en godt-etablert chauvinistic politikk og, som historie lagret, forpliktet de folkemord mot Albanerne av muslim tro. Raseangrepet på Chamerias muslim Albanere begynte først til å bli gjeldt på slutten av Andree Verdenen Krigen, i 1944-1945, da kriminale sammenbindinger av den beryktete Generalen Napoleon Zervas begådde etnisk å rensing mot dem.
På 27 juni 1944 Gresk kriminal sammenbindinger tydde til de verste grusomhetene som ha blitt bevitnet i denne regionen. Skrekken som ha blitt forpliktet mot denne befolkningen var hinsides beskrivelse. Det inkluderte dreper, voldtekter, umenneskelig behandling, massaker av kvinnene, babyer og gravid kvinner. Merenn 1400 menn, kvinner og barn ble drept innenfor 24 timer i byen av Paramithy, på tirsdag, på den 27e juni, 1944, som skjedde til å være den datoen av St.Bartholomeus dag for hele den Chameria.
I løpet av junien 1944-mars 1945 periode 1286 ble personer drept i Filat, 192 folk ble drept i Gumenica, ble drept 626 personer i Margellic og Parga. Det var hundrevis av annen å mangling personer. I den samme perioden som et resultat av Gresk massaker, fungerer av røveri og voldtekter mot den Albanske befolkningen av Chameria ; 2900 ung og gammel menn, 214 kvinner, ble massacred 96 barn, ble 745 kvinner voldtatt, 76 kvinner abducted, 32 barn, yngre enn 3 år ble massacred, 68 landsbyer ble razed til grunnen, 5800 hus og steder av tilbedelsen ble brent ned eller ble ødelagt. Dessuten ble 30,000 Albanske Muslims voldsomt utvist fra Chameria region som tok tilflukt i Republikken av Albania.
Den Albanske myndigheten, etter krigen, tok Cham utgivelse til Freden Konferansen i Paris. Konferansen av Utenlandske Ministere av Ally Kreftene anerkjente de meget vanskelige omstendighetene ikke bare som Chams ble utsatt til, men også krevde repatriering og gjenvinning av deres eiendom. Den Internasjonale Undersøkelsen Bestiller av Forenede Nasjene, utnevnt for bekreftelsen av tragedien på begge sider av grensen, konkluderte dets rapport i 1946-1947, stappfull med fakta og bevis om massakeren og den vonde tragedie av Cham folk.
Realiteter av den nylige historien av Chameria krever oppmerksomheten av det internasjonale fellesskapet. Hellas kan ikke unngå men kan anerkjenne folkemordet av Cham Albanerne. Det sivile og lovlige like av de som for tiden lever i Hellas, estimert omkring 100,000 i dag, må bli respektert av Hellas. Gir til den offisielle Greske posisjonen, den muslim befolkningen av Chameria, som paginerer omkring 150,000 og stillee flyktninger i Albania blir aldri tillatt til å returnere til Hellas fordi de angivelig samarbeidet med den Tyske occupiers i løpet av Andree Verdenen Krigen. De er betraktet som krigforbrytere i henhold til de Greske lovene (K.Mitsotakis, Tirana, maj 1992).
Denne hypotesen er usann og fabrikkerte. Til å betrakte et helt fellesskap som forbrytere, mange medlemer som døde i Hellass frigjøringskamp i Andree Verdenen Krigen av, er en politisk og historisk forbrytelse mot Cham Albanere. I 1994 proklamerde Parlamentet av den Albanske Republikken 27 juni 1944 som minnefesten dag for massacred Albanere av Chameria, og et monument ble sette opp i Konispol i hukommelse av de offrene av Chameria.
Etter 1945 med en sikt til forandring den demografiske strukturen av Chameria, ble dets colonization med Grekerer, Aromens og Sigøynere begynt. Hellas ville at den demografiske strukturen av provinsen forandret seg fordi har det ikke stolt på resten av den Albanske befolkningen som forble der, selv om de var av den Ortodokse tilståelsen. Hellas anbringer voldsomt en slutt til hvert forsøk til å bevare identiteten av den Albanske befolkningen av den Ortodokse troen og Albaneren var forbudt til å bli taledd i offentlighet. Derved oppnådde assimilasjonen av ortodokse Albanere bevegelsesmengde. Skjebnen av de ortodokse Albanerne var ikke meget forskjellig enn det av deres Muslim brødre da det kom til å vedlikeholde deres etnisk identitet.
DU KAN ikke SAMMENLIKNE FOLKEMORD MED FOLKEMORD FOLK ENDA BLIR DREPT.

Aucun commentaire: